Hogyan működik?

Kedves Köszönetküldő! Üdvözlünk az oldalon. Ha esetleg nehézséget jelentene számodra az oldal használata, vagy kérdésed lenne, reméljük, hogy a következő kis leírással a segítségedre lehetünk.

A köszönetírás menete:

1. A főoldalon két gombot találsz. „Írj köszönetet orvosodnak, tanárodnak, edződnek” és Írj köszönetet szerelmednek, barátodnak, spanodnak”. Attól függően válassz gombot, hogy kinek szeretnél köszönetet írni. Nagy különbség nem lesz, az első verziónál kicsit hivatalosabb, a másik verziónál pedig személyes cetli típusok között választhatsz.

2. Ha rákattintasz a gombra, az egy bejelentkezés oldalra fog vezetni. Facebook vagy Google fiókkal lehet bejelentkezni. Természetesen az ott megadott adataiddal semmilyen formában nem fogunk visszaélni. A bejelentkezésre azért van szükség, hogy az ártó szándékkal közelítő személyeket (és programokat) távol tartsuk.

3. Bejelentkezés után jutsz el az oldalra, ahol cetlit lehet küldeni. A cetlinek lehet változtatni a színét és formáját, lehet rá kis rajzot elhelyezni, megszólítást, szöveget és aláírást. Ezen kívül a címzett email címének a megadására van szükség, hogy ő is tudjon a köszönő cetliről.

4. A cetli színének és formájának kiválasztásakor többféle cetli közül választhatsz, úgy, hogy rákattintasz a jobb oldalon a háttér kiválasztásánál arra, amelyiket szeretnéd.

a. Kisebb méretű cetlik: szívecske, kis felhő, gondolat: ezekre vagy egy kis képet, vagy egy rövidebb szöveget (65 karakter, egy fél sms) tudsz elhelyezni. Ezek csak a személyesebb köszönet esetén választhatóak.

b. Nagyobb cetlik: két színben, kis négyzetes papírok, ezekre egy sms-nyi szöveg (155 karakter) fér

c. Hosszú cetli: erre hosszabban is írhatsz, 485 karakter fér rá

5. A levél címe mezőbe kerül a megszólítás. Ahogy írod, a jobb oldalon látod is, hogy hogy fog kinézni. A megszólítás maximum 40 karakter hosszú lehet.

6. A címzett (email) mezőbe add meg a címzett email címét. Ha esetleg nem tudod az orvosod vagy a kedves nővérke közvetlen email címét, próbálkozz a kórház vagy rendelő központi email címével. Ezeknek általában utána lehet nézni az interneten.

7. A szöveg mezőbe kerüljön az üzenet szövege.

8. A kép kiválasztásánál választhatsz egy kis képet. A kisebb cetliknél a képválasztás csak akkor fog megjelenni, ha nem írtál szöveget a szöveg mezőbe (csak megszólítást és aláírást). A kisebb cetlik közepére, a nagyobbak bal alsó sarkába kerül majd a kis rajzocska. Rákattintással tudod kiválasztani. Kipróbálhatsz különböző rajzocskákat is. Ha mégsem szeretnél rátenni rajzot, kattints a kép törlése melletti X-re.

9. Az aláírás mezőbe kerüljön az aláírásod, maximum 20 karakterben.

10. A köszönet története gombra kattintva kinyílik egy újabb mező, ahol hosszabban is leírhatod, hogy miért szeretnél az illetőnek köszönetet mondani.

11. Elküldés előtt figyelmesen nézd át a szöveget, mert küldés után annak módosítására nincs lehetőség.

12. A Köszönet küldése gombra kattintva két dolog történik:

a. A cetlid bekerül Köszönőfalvára, és ott bárki elolvashatja. Természetesen az email cím nem jelenik meg, és a nézelődők számára nem is beazonosítható. Az oldalon a régi cetlik egyre lejjebb kerülnek, és lefelé gördítéssel lehet majd őket elérni.

b. A címzett kap egy emailt a következő szöveggel:

Valaki (a Te aláírásod) köszönőcetlit küldött Neked. A Célirányos Kezdeményezés keretén belül létrehoztuk a Köszönőfalvát, ami egy olyan weboldal, ahol a sok kritika között végre a dicséret, a hála és viszonzott kedvességé a főszerep. Az egyénileg indított üzenetek után a címzett akár új embernek is megköszönhet valamit, aztán ő is valaki másnak, és így tovább gyakorlatilag kialakul egy élő, interaktív köszilánc. Nézd meg itt a cetlidet: link És te mit köszönnél meg?

13. Oszd meg, lájkold a Neked tetsző cetliket.

14. Ha bármi kérdésed, kérésed lenne (például elgépeltél valamit, és szeretnél módosítást kérni), kérlek, írj nekünk a koszonofalva@celiranyos.hu-ra és írd meg, pontosan mit szeretnél kérni. Ha bármi észrevételed lenne az oldal működésével kapcsolatban, szintén ezen az email címen tudod elmondani.

15. Köszönjük!